Livrare gratuita la cumparaturi de peste 150 de lei

livrarile se fac oriunde in Romania

Bine ati venit!

Astazi mai bine nu m-as fi intalnit cu mine insumi

Mai multe poze

Astazi mai bine nu m-as fi intalnit cu mine insumi
27,94 RON
Sau

Disponibilitate: In stoc

Astazi mai bine nu m-as fi intalnit cu mine insumi, de Herta Müller - carti fictiune autori romani Libraria Bizantina

 

„Premiul Nobel pentru literaturã ii este acordat scriitoarei Herta Müller, care descrie cu lirismul ei concentrat si proza plinã de sinceritate universul celor deposedati.“ (Motivatia juriului Nobel 2009)

In nebunia totalitarismului, o tanara nu vrea sa renunte la fericire. Un roman de o mare putere de evocare, de o forta aspra a cuvintelor ce se transforma in poezie si frumusete, unul dintre cele mai importante ale autoarei germane nãscutã in Romania. Prin acest roman, Herta Müller ne ofera o explorare magistrala si emotionanta a felului in care dictatura ajunge sa puna stapanire pe intreg sufletul omului.

„M-au chemat. Joi la zece fix.“ O tanara fara nume, intr-un oras din Romania, o intalnire obligatorie si temuta cu Securitatea regimului lui Nicolae Ceausescu. Pe drum, in tramvaiul care o duce la interogatoriu, prin mintea protagonistei se perinda imagini si figuri din viata ei: copilaria intr-un oras de provincie si dorinta aproape erotica pe care o manifesta pentru tatal ei, prima casatorie cu un barbat care „nu ma putea lovi si se dispretuia pentru asta“, cumplitele povesti despre deportare spuse de bunic. Apoi tanara prietena Lilli, ucisa de o santinela la granita cu Ungaria cand incerca sa fuga din tara; si Paul, zilele si noptile lui petrecute mult prea adesea in alcool, dar si clipele de fericire traite impreunã cu el. Totul tine de amintire si se impleteste cu prezentul, cu interogatoriile si cu jignirile, cu spaima cotidiana si cu stratagemele prin care gandirea incearca statornic sa evite prabusirea.

Sursa: www.humanitas.ro

Descriere

Autor: Herta Müller

Traducere: --

Editura: Humanitas

An aparitie: 978-973-689-783-2

Detalii

Coperta: --

Dimensiuni: --

Nr. pagini: --

Limba: Romana

Cod: 2014

SUGESTII