Ascensiunea si decaderea marilor puteri
de Paul Kennedy
(0 opinii)
Cod produs: CIU-2642

Pret: 52,98 lei

Traducere de Laurentiu Ursu, Teodora Moldovanu, Lucia Dos, Ramona Lupu. Postfata de Andrei Miroiu Convins ca la baza tuturor evenimentelor politice sau militare stau ratiunile economice, Pau...
citeste mai mult

Cantitate:

-
+
SAU
ne puteti contacta si la: 0751 166 116 (L-V: 9:00-20:00, S: 10:00-18:00)

Traducere de Laurentiu Ursu, Teodora Moldovanu, Lucia Dos, Ramona Lupu. Postfata de Andrei Miroiu

Convins ca la baza tuturor evenimentelor politice sau militare stau ratiunile economice, Paul Kennedy schiteaza un tablou complex al istoriei moderne si contemporane a Occidentului si a lumii. Cunoscutul istoric construieste o ampla argumentatie a celebrei teorii a „supraintinderii imperiale”, conform careia marile puteri cu vocatie hegemonica ajung, in timp, sa nu mai profite de „imperii”, isi epuizeaza resursele in incercarea de a le conserva si risca astfel decaderea din clubul marilor puteri. Rezultatul este o lucrare de referinta pentru istorici si studentii de la facultatile de istorie, dar si pentru studentii si profesorii de la facultatile de stiinte politice si relatii internationale.

„Parind ca prezice cu autoritate stiintifica un anumit curs al politicii mondiale, Ascensiunea si decaderea marilor puteri a provocat serioase dispute politice si intelectuale peste ocean la sfirsitul anilor ’80, ale caror ecouri le simtim si astazi in anumite linii argumentative. Ascensiunea... va continua insa sa ramina nu doar un text de referinta si un prilej de desfatare intelectuala, ci si un continuu motiv de dezbatere cu privire la soarta celor mari in politica internationala.” (Andrei Miroiu)

Din cuprins: Strategie si economie in lumea preindustriala • Ascensiunea lumii occidentale • Finantele, geografia si cistigarea razboaielor: 1660-1815 • Strategie si economie in epoca industriala • Industrializarea si echilibrul global instabil: 1815-1885 • Lumea bipolara si criza „puterilor mijlocii”: 1885-1942 • Strategie si economie in prezent si in viitor • Stabilitate si schimbare intr-o lume bipolara: 1943-1980 • Spre secolul XXI.

citeste mai mult
Autor:
Paul Kennedy
Traducere:
Laurentiu Ursu, Teodora Moldovanu
Editura:
Polirom
An aparitie:
2011
Limba:
Romana
Cod:
9789734620043

Scrie o opinie

Nota: HTML este citit ca text!

Rating:
Trimite opinie