Livrare gratuita la cumparaturi de peste 150 de lei

livrarile se fac oriunde in Romania

Bine ati venit!

Arte vizuale si abilitati practice. Clasa pregatitoare si clasa I

Mai multe poze

Arte vizuale si abilitati practice. Clasa pregatitoare si clasa I
33,72 RON

Disponibilitate: Nu este in stoc

Arte vizuale si abilitati practice. Clasa pregatitoare si clasa I, de Maria Cosmina Dragomir - carti educative pentru copii Libraria Bizantina

 

Arte vizuale si abilitati practice, primul instrument de predare integrata a artelor plastice, decorative si a lucrului manual pentru clasa pregatitoare si clasa I, propune o metodologie de lucru novatoare care dezvolta gandirea copilului, invatandu-l sa remarce si sa puna in lumina binele, adevarul si frumosul. Temele atractive şi subiectele fascinante propun o abordare spirituala, creationista, integrata bland intr-un context ludic.

Manualul ofera un evantai de strategii didactice, precum jocuri, cercetari stiintifice, experimente, probe de maiestrie pe sectiuni diverse (desen, pictura, modelaj, textile si hartie, constructii, foto-video), care respecta continuturile si activitatile de invatare din curricula nationala pentru clasa pregatitoare si clasa I. Prin conceptul elastic in abordare, cartea poate fi un ajutor nepretuit in activitatea cu copiii de 2 pana la 10 ani—in invatamantul prescolar si in scolile cu clase in sistem traditional sau alternativ step by step, precum si in liceele vocationale cu profil artistic.

Arte vizuale si abilitati practice a aparut dupa sapte ani in care 30 de profesori si specialisti in diverse domenii—psiho-pedagogi, critici si istorici de arta, filologi, artisti, muzicieni, actori, fizicieni, juristi, teologi—au conlucrat pentru a oferi o perspectiva holista, usor de inteles, in care fiecare experienta e analizata din mai multe puncte de vedere, pentru ca ora de arta sa devina o fascinanta aventura de cunoastere a lumii.

„Aparitia acestui manual reprezinta un adevarat pericol pentru invatamantul romanesc de masa. Daca toti copiii nostri vor urca treptele, vor parcurge culoarele si vor da de perete portile insemnate intre filele acestei carti, se va intampla inevitabilul: ne vom trezi peste cativa ani cu cateva generatii exclusiv de artisti, in detrimentul altor meserii si formatii. Sau, in cel mai fericit caz, daca vor alege o munca normala si reala, utila societatii, arta indusa subversiv in copilarie ii va bantui si o vor practica in timpul liber, cu naturalete, ca descatusare… Normal ca de aici va decurge panica: ce ne vom face cu atat de multi oameni liberi?!”

Maria Cosmina Dragomir este doctor in arte plastice si profesor cu peste 15 ani de experienţa pedagogica, pe parcursul carora a conceput, a prezentat si a evaluat strategiile de lucru, tehnicile si modalitatile de abordare propuse in Arte vizuale si abilitati practice. Este antrenoarea echipei de copii care participa la concursuri internationale de desen si pictura, distinsi cu premii importante.

Sursa: www.familiaortodoxa.ro

Descriere

Autor: Maria Cosmina Dragomir

Traducere: --

Editura: Asociatia Parintilor si Profesorilor Ortodocsi

An aparitie: 2014

Detalii

Coperta: --

Dimensiuni: --

Nr. pagini: --

Limba: Romana

Cod: 978-973-0-17453-3

SUGESTII