Arta lingusirii, Richard Stengel
de Richard Stengel
(0 opinii)
Cod produs: C112

Pret: 50,00 lei

RICHARD STENGEL |ARTA LINGUSIRIIEditura Baroque Books & Arts, 2017Traducere din limba engleza de Mihai MIROIUExtrasEmerson sustinea ca nu se pricepe deloc la lingusiri, dar in ceea ce prives...
citeste mai mult

Cantitate:

-
+
SAU
ne puteti contacta si la: 0751 166 116 (L-V: 9:00-20:00, S: 10:00-18:00)

RICHARD STENGEL |ARTA LINGUSIRII

Editura Baroque Books & Arts, 2017

Traducere din limba engleza de Mihai MIROIU

Extras

Emerson sustinea ca nu se pricepe deloc la lingusiri, dar in ceea ce priveste laudele cinstite si utile, capabile sa schimbe viata unui om, a facut unul dintre cele mai marete gesturi din istoria literara. In vara lui 1855, la ferma lui Emerson de la Concord a sosit de la New York un mic volum de poeme, cu aspect modest. Se intitula Leaves of Grass (Fire de Iarba), iar Emerson l-a citit fara intarziere. Iar imediat dupa aceea i-a trimis autorului o scrisoare.

“Stimate Domn”, si-a inceput Emerson faimosul sau raspuns. “Nu sunt catusi de putin orb in fata darului minunat al Firelor de iarba. Il consider cel mai extraordinar exemplu de spirit si intelepciune dat de America pana acum. Lectura lui m-a facut fericit, pentru ca ma simt fericit in fata unei asemenea enorme forte.”

Scrisoarea continua astfel: “Impartasesc bucuria gandului tau liber si curajos. Nu exista bucurie mai mare pentru mine. Lucruri incomparabile rostite incomparabil de bine.” Si apoi, asa cum ni s-a transmis textul, cuvintele pe care ar dori sa le auda orice tanar scriitor: “Te salut la inceputul unei mari cariere.”

Walt Withman avea treizeci si sase de ani cand a primit epistola lai Emerson. Se zbatea sa-si croiasca o cale de ceva vreme, iar in acel moment muncea intr-o tipografie din centru si pe deasupra se ocupa si de mici afaceri imobiliare. [...]

citeste mai mult
Autor:
Richard Stengel
Traducere:
Mihai Moroiu
Editura:
Baroque Books &
An aparitie:
2017
Coperta:
Brosata
Dimensiuni:
13,5 x 21 cm
Nr. pagini:
360
Limba:
Romana
Cod:
978-606-8564-72-2

Scrie o opinie

Nota: HTML este citit ca text!

Rating:
Trimite opinie