Arme si utopii. Viziuni despre America Latina
de Mario Vargas Llosa
(0 opinii)
Cod produs: CFAS1-7332

Pret: 43,34 lei

Arme si utopii.  Viziuni despre America Latina, de  Mario Vargas Llosa, volum aparut la editura Humanitas Arme si utopii. Viziuni despre America Latina ( Sables y utopias. Visiones de Améric...
citeste mai mult

Cantitate:

-
+
SAU
ne puteti contacta si la: 0751 166 116 (L-V: 9:00-20:00, S: 10:00-18:00)

Arme si utopii.  Viziuni despre America Latina, de  Mario Vargas Llosa, volum aparut la editura Humanitas

Arme si utopii. Viziuni despre America Latina ( Sables y utopias. Visiones de América Latina ) reuneste o serie de eseuri politice ale lui Mario Vargas Llosa; marele scriitor isi expune ideile si convingerile de pe pozitii liberale, iar din paginile volumului se contureaza limpede atat parcursul intelectual al autorului, cat si o analiza cuprinzatoare a celor mai importante evenimente care au marcat istoria recenta a continentului.

Daca in primele patru capitole ale cartii cititorii pot gasi relatari ale unor discutii cu importanti lideri latinoamericani, vehemente critici la adresa nationalismului, populismului sau coruptiei, dar si viziunea detaliata a autorului asupra diverselor momente si etape din evolutia istorica a regiunii, in ultimul capitol Vargas Llosa incearca o explicatie socio-politica a realismului magic in literatura, aratand cum se nasc utopiile in cartile unor scriitori de seama precum Jorge Luis Borges, José Donoso, Gabriel García Márquez, Fernando Botero, Julio Cortázar, dar mai ales cum tot ceea ce pentru arta din America Latina s-a dovedit extraordinar pentru sistemul socio-politic a fost un dezastru.

citeste mai mult
Autor:
Mario Vargas Llosa
Traducere:
Marin Malaicu-Hondrari
Editura:
Humanitas
An aparitie:
2013
Limba:
Romana
Cod:
6507

Scrie o opinie

Nota: HTML este citit ca text!

Rating:
Trimite opinie