Apologetica ortodoxa, vol. II
de Coordonator Adrian Lemeni
(0 opinii)
Cod produs: C1411

24,99 lei

Apologetica ortodoxa, vol. II, Coordonator Adrian Lemeni - Editura BasilicaIn incercarea noastra de a structura o Apologetica Ortodoxa pentru vremurile in care traim, care sa fie deopotriva ...
citeste mai mult

Cantitate:

Apologetica ortodoxa, vol. II, Coordonator Adrian Lemeni - Editura Basilica

In incercarea noastra de a structura o Apologetica Ortodoxa pentru vremurile in care traim, care sa fie deopotriva ancorata in duhul Traditiei Bisericii si actuala, centrata pe dialogul dintre teologie si stiinta, am asumat programatic in acest sens linia Parintelui Dumitru Staniloae, care marturisea: „stiinta nu inlatura misterul omului si al lumii, ci il accentueaza. Complexitatea tot mai mare descoperita de stiinta arata tot mai mult limitele puterii naturii omenesti. Ea pune mereu noi probleme, inexplicabile daca nu depasim umanul intr-un absolut plin de intelepciune, cuprinzand in el insusi virtualitatea unei complexitati infinite.”

In prima parte a volumului vor fi abordate aspecte privind repere pentru o Apologetica Ortodoxa contemporana, nuantandu-se competentele specifice ale Apologeticii asumate ca disciplina teologica universitara in contextul actual. In urmatoarele doua parti va fi evidentiata pozitia Apologeticii Ortodoxe in raport cu datele recente ale stiintelor Universului (fizica cuantica, situatiile limita din diferite domenii ale cercetarii stiintifice, cosmologie) si ale stiintelor vietii (implicatiile evolutionismului, aspecte ale neurostiintelor contemporane).

Autor:
Coordonator Adrian Lemeni
Editura:
Basilica
An aparitie:
2014
Limba:
Romana
Cod:
642283904990

Scrie o opinie

Nota: HTML este citit ca text!

Rating:
Trimite opinie