Antichitatile noastre
de Ioana Costa
(0 opinii)
Cod produs: CIU-2638

27,94 lei

Antichitatile noastre, de Ioana Costa - carti istorie si cultura Libraria Bizantina Textele volumului de fata pornesc de la impresii de lectura – de la carti pop, precum versiunea Harry Pott...
citeste mai mult

Cantitate:

Antichitatile noastre, de Ioana Costa - carti istorie si cultura Libraria Bizantina

Textele volumului de fata pornesc de la impresii de lectura – de la carti pop, precum versiunea Harry Potter in limba latina, pina la mai sobrele reviste de specialitate, precum Journal of Indo-European Studies – schitind portrete de autori, dascali sau savanti, punctind teorii lingvistice, povestind etimologii sii mitologii. Acestea ne vorbesc toate despre lumea plina de semnificatii pe care o aduc la viata limbile clasice sii studiul lor, riguros sii pitoresc totodata.

„Antichitatea ne este contemporana. Cuvintele de care ne folosim (in oricare dintre limbile moderne), literatura pe care o citim, operele de arta care ne incinta, asiezarile pe care le vizitam, muzeele care ne bucura sufletul, gesturile banale pe care le facem – toate pot fi privite intr-o perspectiva care duce in cele din urma la Antichitatea greco-latina sii dincolo de ea. Chiar daca radacinile nu sint perceptibile la o prima privire, toate acestea au legatura cu stramosiii nositri indepartati. Alegind sa le asiezam in descendenta lor directa, le sporim semnificatia sii le intelegem mai bine rostul” (Ioana Costa).

Sursa: www.ratioetrevelatio.com/ro/

Autor:
Ioana Costa
Editura:
Ratio et Revelatio
An aparitie:
2013
Nr. pagini:
272
Limba:
Romana
Cod:
978-606-93522-1-2

Scrie o opinie

Nota: HTML este citit ca text!

Rating:
Trimite opinie