Ani de caine
de Gunter Grass
(0 opinii)
Cod produs: CFAS1-7469

57,75 lei

Ani de caine , de Gunter Grass - carti fictiune autori straini Libraria Bizantina Premiul Nobel pentru Literatur a 1999 Traducere din limba germana si note de Mariana Barbulescu „Mediul epic...
citeste mai mult

Cantitate:

Ani de caine , de Gunter Grass - carti fictiune autori straini Libraria Bizantina

Premiul Nobel pentru Literatur a 1999 Traducere din limba germana si note de Mariana Barbulescu „Mediul epicii lui Grass este muzica limbajului, un uluitor, ametitor simt al ritmului si al frazarii. Limba topeste materia, transformind-o in miscare.” ( Die Zeit )

„ Ani de ciine reprezinta o literatura de o mare forta a limbajului, o grindina de idei si provocari, o antologie de povesti stralucit istorisite, de cadente poetice si satire de inalta virtuozitate; este, in acelasi timp, un roman al artistului, un basm, o carte despre propria tara, o fresca istorica.” ( Der Spiegel )

„ Ani de ciine este o naratiune masiva, ramificata, bogata si densa, in care sperietori, ciini si personaje fantastice sint trimise sa colinde peisajul si orasele Germaniei (in special tinutul de la gura Vistulei) in perioada dintre 1920 si 1950...

Putem rezuma valoarea romanului spunind ca primele doua parti alcatuiesc un tablou incarcat cu detalii de atmosfera, ce aminteste de unele scene din picturile lui Bruegel. A treia parte, ultima, la fel de impresionanta, este o diatriba in maniera jurnalistica menita sa dezvaluie falsitatea si ipocrizia locuitorilor din Germania Federala contemporana.” ( The New York Times )

Autor:
Gunter Grass
Editura:
Polirom
An aparitie:
2014
Limba:
Romana
Cod:
978-973-46-2435-5

Scrie o opinie

Nota: HTML este citit ca text!

Rating:
Trimite opinie