Livrare gratuita la cumparaturi de peste 150 de lei

livrarile se fac oriunde in Romania

Bine ati venit!

Anastasimatarul I. Vecernierul - editie 2017

Mai multe poze

Anastasimatarul I. Vecernierul - editie 2017
57,00 RON
Sau

Disponibilitate: In stoc

Anastasimatarul I. Vecernierul, editie 2017 - Editura Institutului Biblic

 

 

Intocmit de Profesorii: Nicolae C. Lungu, Ioan Croitoru si Pr. Grigore Costea (Ed. I, 1953; Ed. II, 1974), dupa marii protopsalti romani: Macarie Ieromonahul, Anton Pann, Dimitrie Suceveanu, Ghelasie Basarabeanul, stefanache Popescu, Oprea Demetrescu, Neagu Ionescu, Ioan Zmeu, Pr. Theodor V. Stupcanu, Ion Popescu-Pasarea, Arhim. Prof. Victor Ojog, si altii.


Editia a IV-a ingrijita de Pr. Prof. Dr. Nicu Moldoveanu. Cuprinde cantarile invierii de sambata seara si duminica dimineata pe cele opt glasuri bisericesti indreptate si diortosite intr-o editie ce constituie un prinos de calda recunostinta adus la implinirea deja a unui veac de la nasterea initiatorului acestei preainsemnate lucrari - fericitul intru adormire Patriarhul Justinian Marina si la scurgerea a unui sfert de veac de la trecerea sa la cele vesnice.

 

Au fost adaugate cateva cantari noi, iar acolo unde se cadea, au fost completate semnele consonante sau ornamentale, unele formule absolut necesare, sigla glasurilor s.a., eliminand termenii de nuanta si intensitate de la notatia liniara, mentinandu-i pe cei de miscare specifici acestei notatii. Pentru notatia psaltica a fost pastrat semnul caracteristic „T” cu digorgon si gorgon, sau cu argon si diargon deasupra, care corespunde termenilor de miscare: recitativ, allegro, allegro-moderato, moderato, andante, largo, adagio. 

Descriere

Autor: --

Traducere: --

Editura: Institutul Biblic

An aparitie: 2002

Detalii

Coperta: --

Dimensiuni: --

Nr. pagini: --

Limba: Romana

Cod: 973-9332-88-7

SUGESTII