Livrare gratuita la cumparaturi de peste 150 de lei

livrarile se fac oriunde in Romania

Bine ati venit!

Amintiri deghizate

Mai multe poze

Amintiri deghizate
33,60 RON
Sau

Disponibilitate: In stoc

Amintiri deghizate, de Ovid S. Crohmalniceanu, volum aparut la editura Humanitas

Amintiri deghizate este cartea cea mai frumoasa scrisa de cel care a semnat Ovid. S. Crohmalniceanu. Aici si-a pus in joc si talentul de prozator, si pe cel de critic. Aici si-a folosit atat calitatile de fin observator al oamenilor din preajma, cat si reflectiile proprii asupra vietii.


Cartea invie intalniri cu oameni care au intrat de mult in paginile istoriei literare: Hortensia Papadat-Bengescu, Sadoveanu, Arghezi, Camil Petrescu, Ion Barbu, G. Calinescu, Paul Celan si, mai apoi, Marin Preda, Ion Caraion sau «tinerii optzecisti». Este, asadar, o istorie literara traita. Sunt pagini despre latura histrionica a lui Arghezi, Calinescu sau Stancu la care cititorul rade efectiv in hohote. Dar anecdotele cu scriitori nu aluneca spre derizoriu, ci pun in lumina o zona nestiuta a omului sau a felului sau de a scrie: critica literara e deghizata in amintire.


Amintiri deghizate este o carte despre mari scriitori care au jucat pana la capat intr-o piesa istorica foarte cruda.“ (Ioana PARVULESCU)

Descriere

Autor: Ovid S. Crohmalniceanu

Traducere: --

Editura: Humanitas

An aparitie: 2012

Detalii

Coperta: --

Dimensiuni: --

Nr. pagini: --

Limba: Romana

Cod: 9789735034627

SUGESTII