Amintiri deghizate
de Ovid S. Crohmalniceanu
(0 opinii)
Cod produs: C761

33,60 lei

Amintiri deghizate, de Ovid S. Crohmalniceanu, volum aparut la editura Humanitas„Amintiri deghizate este cartea cea mai frumoasa scrisa de cel care a semnat Ovid. S. Crohmalniceanu. Aici si-...
citeste mai mult

Cantitate:

Amintiri deghizate, de Ovid S. Crohmalniceanu, volum aparut la editura Humanitas

„Amintiri deghizate este cartea cea mai frumoasa scrisa de cel care a semnat Ovid. S. Crohmalniceanu. Aici si-a pus in joc si talentul de prozator, si pe cel de critic. Aici si-a folosit atat calitatile de fin observator al oamenilor din preajma, cat si reflectiile proprii asupra vietii.

Cartea invie intalniri cu oameni care au intrat de mult in paginile istoriei literare: Hortensia Papadat-Bengescu, Sadoveanu, Arghezi, Camil Petrescu, Ion Barbu, G. Calinescu, Paul Celan si, mai apoi, Marin Preda, Ion Caraion sau «tinerii optzecisti». Este, asadar, o istorie literara traita. Sunt pagini despre latura histrionica a lui Arghezi, Calinescu sau Stancu la care cititorul rade efectiv in hohote. Dar anecdotele cu scriitori nu aluneca spre derizoriu, ci pun in lumina o zona nestiuta a omului sau a felului sau de a scrie: critica literara e deghizata in amintire.

Amintiri deghizate este o carte despre mari scriitori care au jucat pana la capat intr-o piesa istorica foarte cruda.“ (Ioana PARVULESCU)

Autor:
Ovid S. Crohmalniceanu
Editura:
Humanitas
An aparitie:
2012
Limba:
Romana
Cod:
9789735034627

Scrie o opinie

Nota: HTML este citit ca text!

Rating:
Trimite opinie