Livrare gratuita la cumparaturi de peste 150 de lei

livrarile se fac oriunde in Romania

Bine ati venit!

Ale dumnezeiestilor cantari. Iubirile

Mai multe poze

Ale dumnezeiestilor cantari. Iubirile
19,27 RON

Disponibilitate: Nu este in stoc

Ale dumnezeiestilor cantari. Iubirile, de Sf. Simeon, Noul Cuvantatoriu de Dumnezeu - carti Sfintii Parinti Libraria Bizantina

 

Textul de fata este prima editare a traducerii Cantarilor Sfantului Simeon Noul Theolog facute de Isaac Dascalul intre anii 1802-1803 si ramasa pana acum in manuscris. Traducerea aceasta s’a facut dupa editia publicata la Venetia in anul 1790, alcatuita de monahul Dionisie Zagoreos, ingrijitorul editiei fiind Sfantul Nicodim Aghioritul. Cantarile Sfantului Simeon, cea mai inalta si cea mai personala scriere a sa, aduna laolalta trairile sale mistice, in care l-a vazut si a vorbit cu Dumnezeu fata catre fata. Din ele, reiese convingerea sa nu doar in posibilitatea, ci si in necesitatea cunoasterii Dumnezeirii.

Sfantul Simeon este sustinatorul unei vieti adancite in Tainele Bisericii, viata care l-a dus la propriile sale experieri ale lui Dumnezeu. Traducatorul acestei editii, schimonahul Isaac Dascalul, a fost unul dintre cei mai mari dascali de limba greaca si slavona din Manastirea Neamt, in secolul al XIX-lea, in timpul staretiei Cuviosului Paisie (Velicikovski). El a dat nastere la Neamt unei adevarate scoli de greaca, limba in care s-au scris cele mai multe lucrari ale Sfintilor Parinti, numarandu-se printre cei dintai dascali de „elinie” de acolo, alaturi de Arhimandritul Macarie, Ieromonahul Ilarion, Ierodiaconul Grigorie Dascalul (viitorul Mitropolit al Munteniei, canonizat in 2005), Monahul Gherontie si altii.

Descriere

Autor: Sf. Simeon, Noul Cuvantatoriu de Dumnezeu

Traducere: Macarie Ieromonahul

Editura: Predania

An aparitie: 2009

Detalii

Coperta: --

Dimensiuni: --

Nr. pagini: --

Limba: Romana

Cod: 4328

SUGESTII