Livrare gratuita la cumparaturi de peste 150 de lei

livrarile se fac oriunde in Romania

Bine ati venit!

Album Brancusi, sculptor crestin ortodox

Mai multe poze

Album Brancusi, sculptor crestin ortodox
43,00 RON
Sau

Disponibilitate: In stoc

Album Brancusi, sculptor crestin ortodox, carti mari sculptori romani Libraria Bizantina

 

Criticii de arta internationali au vorbit indelung despre opera lui Brancusi, evidentiind solul folcloric pe care se dezvolta conceptia lui despre lume; putini, insa, au recunoscut in ea resorturile profund crestin ortodoxe.

Cei interesati de o exegeza care recupereaza dimensiunea ortodoxa a artei brancusiene pot consulta albumul „Brancusi. Sculptor crestin ortodox” in care sunt publicate o prelegere a Preafericitului Parinte Patriarh Daniel, o cronologie a vietii sculptorului, precum si o anexa cu fotografii.

Aflam din albumul aparut in anul 2007 la Editura TRINITAS a Mitropoliei Moldovei si Bucovinei ca Brancusi era indragostit de muzica bisericeasca fiind cantaret de strana, ca si la Paris canta in strana Catedralei ortodoxe romanesti, ca ansamblul de la Targu Jiu isi pierde sensul daca nu il gandim impreuna cu Biserica „Sfintii Apostoli”, ca partea superioara a faimoasei „Poarti a sarutului” sub care se cununa multi tineri astazi este, de fapt, un sarcofag simbolizand moartea ca nunta, si multe alte aspecte in privinta carora, de multe ori, suntem total nestiutori.

Descriere

Autor: --

Traducere: --

Editura: Trinitas

An aparitie: 2013

Detalii

Coperta: --

Dimensiuni: --

Nr. pagini: --

Limba: Romana

Cod: 978-973-155-136-4

SUGESTII