Album Athosul, Gradina Maicii Domnului
de Gerhhard Trumler
(0 opinii)
Cod produs: WST-456

56,00 lei

Album Athosul, Gradina Maicii Domnului, text si foto Gerhhard Trumler - Fundatia Centrul Cultural Pantelimon Regimul special al manastirilor din Muntele Athos este sustinut nu numai de deciz...
citeste mai mult

Cantitate:

Album Athosul, Gradina Maicii Domnului, text si foto Gerhhard Trumler - Fundatia Centrul Cultural Pantelimon

Regimul special al manastirilor din Muntele Athos este sustinut nu numai de decizii politice, ci mai ales de hotarari spirituale: pentru a se pastra o superficitate a trairii monastice, vizitele sunt bine incadrate, calugarii nu sunt deranjati, iar vietuirea lor se continua astfel de secole. In acelasi timp, trebuie remarcata sustinerea acestei vieti monastice, de-a lungul epocilor, nu numai de credinciosii simpli, ci, mai ales, de puternicii zilei din tarile ortodoxe, un semn al colaborarii inter-ortodoxe tomp de veacuri.

Manastirile de la Muntele Athos, existente unele dintre ele de aproape un mileniu, sunt o marturie a trairii ortodoxe, a sprijinirii acesteia, in tot spatiul european, de la calugarii care s-au retras pentru a-l contempla pe Dumnezeu, la domnitorii romani, sarbi, bulgari, greci sau rusi care i-au sustinut prin danii generoase.

Autor:
Gerhhard Trumler
Editura:
Fundatia Centrul Cultural Pantelimon
Limba:
Romana
Cod:
2-032325-020959

Scrie o opinie

Nota: HTML este citit ca text!

Rating:
Trimite opinie