40 de zile
de Chris Simion
(0 opinii)
Cod produs: CFAU-2693

27,94 lei

40 de zile, de Chris Simion - carti fictiune autori romani contemporani - Libraria BizantinaAu fost odata ca niciodata un Zmeu Albastru si o Floarea Soarelui. Intr o zi, Zmeul i a dat Florii...
citeste mai mult

Cantitate:

40 de zile, de Chris Simion - carti fictiune autori romani contemporani - Libraria Bizantina

Au fost odata ca niciodata un Zmeu Albastru si o Floarea Soarelui. Intr o zi, Zmeul i a dat Florii un bat si o ata, ca un fel de undita, si i a spus: „Ai incredere ca, atata timp cat stau langa tine, batul e prins de cer si nu se poate desprinde".

Floarea Soarelui s a agatat de funia batului, a urcat pe inima, a inchis ochii si a inceput sa se legene. Fiecare bataie a inimii tinea locul unei caramizi. Asa isi construiau lumea. Dupa cateva veacuri, Floarea Soarelui a atins din greseala Cerul. S-a speriat atat de tare de fericire, incat a deschis ochii. Era singura. Zmeul Albastru nu mai era. A fost exact cat sa cada din Cer, sa se izbeasca de pamant si intr o secunda sa se faca tandari. Cand Zmeul s a intors, a fost prea tarziu. Fiecare mangaiere pe care i o broda pe suflet nastea o lacrima. Si fiecare lacrima facea sa creasca n locul ei... un cactus.

Povestea oamenilor cactusi este povestea celor care au indemanarea sa (se) minta. Un roman scris in 40 de zile, un joc al introspectiei si al (re)gasirii de sine. Recomandat persoanelor aflate in deruta existentiala, cu alergie la minciuna si cu tulburari de maturitate. Jocul incepe cu o singura pista: sufletul tau. In fiecare zi cobori in tine, in adanc.

N-ai cum sa te ntorci, n-ai cum sa te opresti, ci doar sa mergi inainte. Ultima zi este rascrucea, momentul deciziei: „incotro?".

Cele 40 de zile de reflectie si sinceritate iti dau raspunsul si la final nu mai ai nicio sansa de ezitare… simti exact pe unde s o iei. Chris Simion s-a nascut pe 20 august 1977, in Bucuresti.

A absolvit Universi­tatea Nationala de Arta Teatrala si Cinematografica „I.L. Caragiale" – Bucuresti, sectia teatrologie, in 2000 si sectia regie teatru in 2005. Prima carte, Dragostea nu moare. O concluzie la 16 ani , i-a fost publicata la varsta de 16 ani, in 1994, autoarea fiind numita de criticul George Pruteanu „un fel de pui de Cioran in fusta lunga si neagra".

La 17 ani i se publica Dogmatica fericirii , iar in prefata cartii actorul Florian Pittis scrie: „Citindu-ti cartea am tras si eu o concluzie. „Vrei sa fii fericit? Daca esti pregatit sa suferi, iubeste! Chris Simion... nu esti cumva o reincarnare a mea?" Alte titluri publicate: Disperarea de a fi (1996); De ce nu suntem ceea ce putem fi? (1997); Spovedania unui condamnat (1998/2000); I

n fiecare zi, Dumnezeu se roaga la mine (2002), Ce ne spunem cand nu ne vorbim (Editura Trei, 2010). In 2009 devine membru al Uniunii Scriitorilor din Romania. In teatru Chris Simion este cunoscuta ca un regizor de avangarda. Specta­colele ei reprezinta provocari atat pentru actorii cu care lucreaza, cat si pentru spectatorii care ii prizeaza povestile. Pana in prezent, a semnat regia la peste 30 de spectacole de teatru, productii realizate atat in teatrul institutionalizat, cat si in teatrul independent. A lucrat cu cei mai importanti actori ai scenei romanesti de teatru, precum si cu actori tineri, debutanti.

Dintre spectacolele ei, amintim:

Copilul divin dupa Pascal Bruckner (1999), Scaunele dupa Eugene Ionesco (2004), Dragostea dureaza 3 ani dupa Frédéric Beigbeder (2006), Si caii se impusca, nu-i asa? dupa Horace McCoy (2007), Omul pescarus dupa Pescarusul Jonathan Livingstone de Richard Bach (2009), 7 blesteme (2010), Maitreyi dupa Mircea Eliade (2011), Oscar si Tanti Roz dupa Eric Emmanuel Schmitt (2010), Hotii de frumusete dupa Pascal Bruckner (2013), Mecanica inimii dupa Mathias Malzieu (2013), Hell dupa Lolita Pille (2014), Studii despre iubire dupa Ortega y Gasset (2014).

De 15 ani conduce Compania de Teatru D’AYA, un proiect privat, inovator, pornit la initiativa scriitorului francez Pascal Bruckner, care a devenit ulterior Presedintele Onorific al companiei.

Detalii pe www.daya.ro.

In 2006 initiaza proiectul Teatrul Undercloud din Laptaria lui Enache – Terasa „La Motoare". Printre premiile obtinute amintim: 1995 – bursa de studii in literatura sanscrita, New Delhi – Sanskriti Kendra. 2000 – Spectacolul „Calator in noapte" premiat la Festivalul de Teatru Experimental de la Cairo. 2002 – „Premiul debut in proza" acordat de Ministerul Culturii si Cultelor. 2004 – „Premiul pentru cel mai bun spectacol" pentru „Scaunele" acordat de Alliance Française, urmat de turneu in India in opt orase. 2006 – „Premiul de Excelenta" in Gala Antidrog acordat de Guvernul Romaniei pentru spectacolul Hell. Este Presedintele Festivalului de Teatru Independent Undercloud, care anul acesta se afla la cea de-a VIII-a editie. Incepand cu 2015, lanseaza brandul Chris Simion theatre&more.

Detalii pe www.chrissimion.ro Sursa: www.edituratrei.ro

Autor:
Chris Simion
Editura:
Trei
An aparitie:
2015
Nr. pagini:
272
Limba:
Romana
Cod:
978-606-719-290-2

Scrie o opinie

Nota: HTML este citit ca text!

Rating:
Trimite opinie