• 3 eseuri despre icoana, Evgheni N. Trubetkoi
    3 eseuri despre icoana, Evgheni N. Trubetkoi

    3 eseuri despre icoana, Evgheni N. Trubetkoi ...

Cod produs: WST-1518

3 eseuri despre icoana, Evgheni N. Trubetkoi

Autor: Evgheni N. Trubetkoi

3 eseuri despre icoana, de Evgheni N. Trubetkoi - carti iconografie Fundatia Anastasia In 3 eseuri despre icoana , Trubetkoi abordeaza icoana in contextul secolul al XV-lea, epoca de renaste...

Pret: 26,50 lei

Cantitate:

3 eseuri despre icoana, de Evgheni N. Trubetkoi - carti iconografie Fundatia Anastasia

In 3 eseuri despre icoana , Trubetkoi abordeaza icoana in contextul secolul al XV-lea, epoca de renastere nationala si spirituala a Rusiei, ilustrata in carte prin doua mari figuri: Sf. Serghie si Andrei Rubliov. Icoana dezvaluie, pe de o parte, slava lui Dumnezeu prezenta deja in lume, iar pe de alta parte ea este preinchipuire a vremurilor cand Creatia si Biserica vor fi una.

"In Trei convorbiri, aceasta sinteza nu este realizata de un popor, oricare ar fi el, ci de toate popoarele, in Hristos, Care va sa coboare din cer pe pamant. Rusiei ii revine un rol mai modest; ea nu este chemata sa realizeze pe pamant unirea intregii lumi crestine, ci sa vina in contextul general al crestinatatii cu o singura particularitate, reprezentand aportul sau specific: este acel crestinism mistic, intruchipat in figura Apostolului Ioan, harazit sa nu moara niciodata, crestinismul revelatiilor apocaliptice, al vederii tainei Cuvantului intrupat, al tainei omului indumnezeit in Hristos si care tocmai de aceea nu poate sa  moara."

Autor:
Evgheni N. Trubetkoi
Traducere:
Boris Buzila
Editura:
Anastasia
An aparitie:
1999
Nr. pagini:
168
Limba:
Romana
Cod:
973-9374-34-4

Scrie o opinie

Nota: HTML este citit ca text!

Rating: min           max
Continua